Onsdag, 28. august, 2002

 

Privat: Vi har fått en datter!

12. desember 2002 kl. 0922

I dag kom vår lille datter - Karianne - til verden. Vekten er 3700 g, og hun er 51 cm lang.
(Det er vel ideal målene for en kommende squash spiller!) Alt står bra til med både mor og datter (og far). Så om et par måneder ser vi vel Elin tilbake på squashbanen. Desverre rekker hun nok ikke NM. Etter 6 måneder uten squash gleder Elin seg til å starte opp igjen. Helst ville hun nok ha begynt i går, men det må nok vente litt til.

Privat: Lasse og jeg skal bli foreldre i desember!

28. august 2002

Jeg er gravid! I noen måneder, har Lasse og jeg båret på en liten (stor) hemmelighet. Nå er boblen sprukket og alle mine nærmeste, kollegaer og venner har fått høre nyheten. Termin er 8. desember. Vi vet ikke kjønn.

I tiden fremover blir det ikke mye squash-spilling, men jeg håper å være klar igjen så raskt som mulig! Jeg har spilt litt fram til nå, men magen har begynt å komme i veien. Nå blir det alternativ trening og coaching av Lasse (Så pass dere gutter!).

Squash: Trener 1 kurs i Larvik

24-27. mai 2002

Denne helgen holdt jeg Trener 1 kurs i Larvik. Det var 8 deltakere på kurset. Det var en flott gjeng. Jeg har ikke tatt på meg trener-ansvar de siste to årene p.g.a min egen satsing, men jeg kunne ikke si nei til en så ivrig og motivert gjeng. En annen grunn til at jeg sa ja, er at de har en del jenter i klubben. Jeg håper at mitt engasjement har smittet over på dem og resten av deltakerne. Kanskje vi får noen flere damer med i NM neste år? Det hadde vært gøy!

Jeg synes at det gikk veldig bra i helgen, men det er et intensivt kurs, både for meg og deltakerne. Det er mye som skal læres over en helg. Jeg har lest tilbakemeldingene fra deltakerne og er enig i at kurset bør holdes over 2 helger (kanskje med et 1/2-års mellomrom). Da hadde vi fått tid til å gå gjennom flere av slagene den første helgen. Deltakerne hadde fått mer tid til å prøve de ulike slagsituasjonene selv og fått mer tilbakemelding på egen teknikk. I tiden mellom det første og andre kurset kan utøverne trene på det de har lært, de kan bli pålagt å instruere ca.10 timer før de kan avlegge eksamen. Den andre kurshelgen kan utøverne komme med tilbakemeldinger, vi kan repetere/trene på de ulike slagteknikkene og de kan lære ulike typer balløvelser. På søndagen skal deltakerne ha eksamen. Jeg har snakket med Marie Schildmann Mandt om denne omorganiseringen. Hun skal ta det opp på neste styremøte.

Jeg vil også benytte anledningen til å skryte av Larvik Squash Klubb. Jeg ble tatt godt imot. En stor takk til Hans Vister og Paal Thoresen for initiativ og hjelp underveis. Jeg kommer gjerne tilbake en annen gang. Takk til dere alle sammen for god innsats. Lykke til med den teoretiske oppgaven og med trener-virket!

Squash: Nr. 53 i Verden

1. mai 2002

Jeg har klatret litt på rankingen siden i høst, men jeg har ikke klatret så høyt som jeg hadde håpet. Jeg deltar i de WISPA-turneringene som er i Europa. Det er mange turneringer i USA. Jeg har valgt å ikke delta i disse turneringene. I fjor reiste jeg til USA tre ganger. Det gikk ut over både jobb og trening.

Squash: Seriemesterskap - Sverige

20-22 april 2002

Dette var det femte og siste seriemesterskapet denne sesongen. Målet til Team Göteborg Squash Klubb, var å bli blant de 3 beste i eliteserien. Det klarte vi! Jeg vant mine to kamper ganske greit. Jeg vant 9/1, 9/0, 9/3 mot Marita Nordin-Andersson og 9/0, 9/1, 9/1 mot Nina Martinsen. Det var en fin avslutning på sesongen.

Squash: Odense Open

16-20 april 2002

I den første kvalifiserinskampen møtte jeg skotske Susan Dalrymple, igjen! Det gikk litt lettere denne gangen. Jeg visste hva jeg skulle gjøre for å vinne kampen. Hun var ganske sliten etter å ha vunnet det første gamet 9-7. Jeg tok de tre neste ganske greit. I den andre kampen før hovedrunden måtte jeg gi tapt for Farah Sterne (Sør-Afrika). Etter en tett kamp vant Farah til slutt 3-1. Jeg gjorde en del unødvendige feil i noen av de mest kritiske fasene av spillet. Da renner poengene raskt inn! Det var litt bittert. Jeg fikk ikke så mange poeng på rankingen siden jeg tapte denne kampen.

Squash: British Open

8-14 april 2002

Dette var mitt tredje forsøk på å nå hovedrunden i British Open. I den første kvalifiserinskampen møtte jeg skotske Susan Dalrymple. Jeg vant det første gamet 9-0. Jeg tok nok litt for lett på oppgaven og tapte de to neste 9-5, 9-7. I det fjærde gamet tok jeg meg sammen og vant det 9-2. Det siste og avgjørende gamet vant jeg 9-5. Jeg brant unødvendig mye krutt i denne kampen. I den andre runden møtte jeg kvalifiseringens 2.rangerte spiller Engy Kheirallah. Jeg var innstilt på at det kom til å blir en tøff kamp, men hadde stor tro på at jeg kunne vinne kampen. Hun ville det anderledes. Lengdene mine satt ikke bra nok. Det utnyttet hun. Hver gang hun fikk muligheten satt hun ballen fram på banen. Hun var giftig. Droppene hennes var utrolig gode. Jeg hadde en del gode øyeblikk, men det holdt ikke denne gangen. Hun vant 9-2, 9-4, 9-1. Jeg var skikkelig skuffet over egen innsats.

Squash: Danish Open

7-10 mars 2002

Turen til Sønderborg gikk veldig greit. Jeg dro rett fra jobben til Flesland. Etter et kort opphold på Kastrup gikk turen til Sønderborg. Jeg møtte Sally Ann Hunt (Australia) i kvalifiseringen. Jeg vant ganske greit 3-0 (9/1, 9/2, 9/4). Når alle kvalik-kampene var spilt, trakk vi hvem vi skulle spille mot i hovedturneringen. Jeg trakk Senga Macfie. Sist jeg spilte mot henne (San Fransico mai -01) tapte jeg 3-0 ganske kjapt. Jeg spilte mye bedre i Sønderborg. I det første gamet hadde jeg full kontroll. Jeg vant det 9/5. Deretter tapte jeg de to neste gamene (9/2, 9/3). Det var litt surt. Jeg spilte greit nok, men hun lobbet seg inn i kampen . I det fjærde gamet satt jeg opp presset igjen. Lengdene og droppene satt veldig bra. Hun vant til slutt 10/8. Jeg er godt fornøyd med hvordan jeg spilte, så det gjorde ikke så mye at jeg tapte. Jeg har spilt bra i det siste. Det er utrolig gøy å spille godt i konkurranser. Jeg lærte veldig mye nyttig i kampen mot Senga. Nå er det bare å gi gass på trening!

Squash: Savcor Finnish Open

1-4 mars 2002

Jeg brukte 10 timer på å reise fra Storåsen 28 til Hotel Cumulus i Mikkeli. To flyturer og 4 timers busstur. Det er langt til Mikkeli! Da smaker det ekstra godt å spille mange kamper. Det fikk jeg heldigvis denne gangen. (Hvis jeg taper en kamp er jeg ute av turneringen.) Jeg spilte veldig bra i denne helgen. I første runde vant jeg 3-0 mot Nana Niskanen (Jeg vant med større margin denne helgen enn forrige helg). I kvartfinalen slo jeg ut turneringens 3. seedede Wendy Maitland (Scotland). Det var en hard kamp, med høyt tempo. (Takk for de gode rådene under trening og i NM Bjørnar!) Jeg må bli flinkere å spille/trene i høyt tempo. Jeg klarte det i kvartfinalen! I semifinalen gikk det ikke like bra. Sharon Wee (Malaysia) gjorde alt hun kunne for å roe ned tempoet. Hennes styrke er foran på banen og når hun har god tid. Jeg hadde taktikken klar, men burde ha presset henne enda bedre. Tatt ballen tidligere. Slått bedre lengder. (Servene mine var ikke helt bra heller.) Jeg hadde også en del personlige feil. Sharon var veldig flink til å sette ballene når hun fikk mulighet, det vant hun mye på. Jeg tapte til slutt 3-0, men det var jevne game (9-4, 10-8,10-9). Jeg er litt forbannet på meg selv. Jeg var så nær en finaleplass, men jeg klarte ikke å dra det i land. Neste gang... Bare vent.... Jeg har i alle fall taktikken klar.

Se resultatliste

Squash: Seriemesterskap - Sverige

23-24 februar 2002

Jeg reiste til Norrköping denne helgen. Vi møtte de tre beste lagene i serien. Vi spilte mot Linköping lørdag formiddag. Laget mitt tapte 5 av 5 kamper, og vi fikk 0 poeng i dette oppgjøret. Jeg tapte 3-0 mot Annelize Naude (SA). Jeg burde nok ha brukt en annen taktikk mot henne. Hun holdt høyt tempo hele kampen og slagene var velplasserte og giftige. På ettermiddagen vant vi 3-2 mot Norrköping.. Team Göteborg kjemper mot dem om 3. plassen. Hvis vi ender opp med like mange poeng etter siste serierunde, vil vi slå dem på innbyrdes oppgjør. Det var derfor viktig å vinne denne lagkampen. Jeg vant min kamp mot Nana Niskanen (Finland). Jeg skal møte henne i Finish Open neste helg. Jeg håper at jeg spiller like bra! På søndag spilte vi mot Malmö. Vi visste at det kom til å bli vanskelig å ta poeng. Jeg vant 3-0 mot Maria Sjöström (Sverige). Det var det eneste poenget laget mitt tok i mot Malmö. Etter denne 4. serierunden ligger vi på delt 3. plass med Norrköping. Stockholm ligger tett bak oss. Det blir spennende å se hva som skjer den siste seriehelgen. Den spilles 20 april. Da skal vi møte Stockholm SK og Wasa SRC. Nina Martinsen spiller for Stockholm SK. Jeg skal kanskje spille mot henne? Vi får se. Sist vi spilte mot dem hadde de Lotta Vourola som sin 1-er på laget. Da tapte jeg. Jeg får kanskje muligheten til å ta revansje?

Se resultatene fra seriehelgen.

Squash: Norgesmester

16-17 februar 2002

13 var ikke et ulykkestall for meg! I dag tok jeg mitt 13. NM-gull! Det var veldig gøy! Det var synd at Kirsten Bernsen ikke deltok i år. Hun har vært min argeste konkurrent de siste årene. Jeg håper at hun kommer tilbake på banen. Nå er det Nina Martinsen som er min største utfordrer. Etter finalen sa hun: "Dette blir ditt siste NM gull Elin!" Jeg har jo også et og annet å si om den saken. Vi får se om et år Nina! Jeg vil benytte anledningen til å takke Bjørnar Stall for god coacing før og under NM. Han har stor del av æren for alle NM titlene mine.

Squash: Grantham Open

8-10 februar 2002

Det var en lang tur til Grantham. Etter flyturen tok jeg undergrunnsbanen til Kings Cross. Derifra tok jeg toget videre til Grantham. Da jeg ankom Marriott Hotel var jeg sliten, men veldig glad. Hotellet lå bare 500 m fra squashklubben. Det var et veldig fint hotell. Jeg slappet av litt på rommet før jeg tok turen bort til squashsenteret. Der var herrespillerene i full gang med kvalifiseringskampene. Jeg gjorde meg kjent med senteret, spiste middag (kvelds), gikk tilbake til hotellet og begynte oppladningen til kampen mot Sarak Kippax. Ved frokosten dagen etter, kunne jeg valgt mellom de deiligste retter (varme og kalde), men valgte korn og brød. Jeg skulle jo spille noen timer senere. Jeg gikk bort til senteret veldig tidlig for å varme godt opp og bli kjent med banen. Kampen begynte som det bruker å gjøre for meg - litt tregt! Jeg trengte det første gamet for å komme inn i rytmen. Jeg tapte det, men kom sterker igjen i de tre siste. Det var ikke den mest velspilte kampen, sett fra min side, men jeg vant 3-1. Møte med Jenny Tranfield (nr. 16 i verden) var verre. Jeg hadde trengt noen kamper for å komme inn i hennes tempo. Hun hamret løs på ballen som om det skulle vært hennes verste fiende. Jeg ble helt målløs under oppvarmingen. Jeg visste at det kom til å bli tøft, men dette hadde jeg ikke forestilt meg. Jeg bestemte meg raskt for å holde hennes tempo, for å få en følelse av hvordan squash skal spilles på toppnivå. Jeg lærte utrolig mye på de 25 minuttene det tok henne å knuse meg! Jeg reiste tilbake til Bergen en erfaring rikere. Jeg har veldig mye å hente på å spille raskere. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Squash: Seriemesterskap - Sverige

26-27 januar 2002

Jeg reiste til Malmö denne helgen. Laget mitt gjorde det veldig bra denne helgen. Vi stilte med vårt sterkeste lag. Jeg vant alle kampene mine denne helgen. Reste av laget gjorde det også veldig bra. Vi fikk 13 poeng av 15 mulige og ligger nå på delt 3. plass. Neste seriehelg er veldig avgjørende. Da møter vi de tre beste lagene i serien (Linköping, Norrköping og Malmö).

Data: 2.1 i Visual Basic

21. januar 2002

Jeg tar videreutdanning i IT ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Til nå har jeg tatt 10 vekttall. Før jul avla jeg eksamen i Programering i Visual Baisc og fikk 2.1. Jeg skulle ta eksamen i databaser og systemering, men måtte utsette den til våren. Da skal jeg også ta kontorautomasjon.

Squash: Seriemesterskap - Sverige

8-9 desember 2001

Denne gangen var jeg i Gøteborg for å spille for Team Gøteborg. Siden dette var første kampen min for dette laget, var jeg litt spent. Heldigvis var det hjemme kamper denne helgen. Laget mitt vant 3-2 mot Stockholm, 3-2 mot Roslagen og 3-2 mot Inter Squash.. Etter andre serierunde ligger Team Gøteborg nå på 6.plass, tett bak de 5 første. Målet er å bli blant de 3 beste.

Jeg vant 2 av 3 kamper. Desverre tapte jeg den første kampen min mot Stockholm. Egentlig litt unødvendig, men jeg får skylde på reisen. Neste gang reiser jeg på fredag, slik at jeg slipper å dra rett på kamp etter en lang reise. De første settene tapte jeg 9-0, 9-0, og det var ikke fordi hun var så mye bedre enn meg. De to andre kampene vant jeg greit. Dette er god kamptrenining for meg. Jeg gleder meg til ny runde i Malmø den 25.januar.

Squash: Zürich Open

15-17 november 2001

Jeg møtte Louise Crome i 16-dels finalen. Hun ble en litt for sterk motstander for meg - denne gang! Jeg tapte 3-0. Likevel var en nyttig erfaring etter flere måneder med skadeavbrekk. Kroppen fungerte bra, men jeg mangler tydeligvis litt kamptrening.

Squash: Bergen Open

5-6 oktober 2001

Jeg spilte i Herrer A klassen. Jeg vant de første kampene ganske greit. Det var en del tøffe tak underveis, men jeg tror at jeg vant mye på erfaringen. Det var en del yngre spillere som ikke plasserte ballen like godt. Jeg ventet på mulighetene som bød seg og slo til som en hauk! I finalen spilte jeg mot Christian Foss. Han vant det første gamet 9-4. Jeg kom bedre inn i kampen i andre - Det andre vant jeg 9-5. I løpet av det andre gamet hadde Christian sparket i veggen i sinne - han fikk veldig vondt i tåen og måtte gi seg. Det var utrolig dumt. Jeg hadde lyst til å vinne kampen "fair and square"! Neste gang Christian!!!

Squash: Ålborg i Danmark

1. oktober 2001

Det gikk ikke så bra i Himmerland Tubrog Open. Jeg røk ut etter første runde. Det var mot en engelsk spiller, Lauren Briggs. Settsifrene 10/8, 9/4, 9/5 sier ikke så mye om kampen. vi spilte i litt over èn time. Jeg spilte greit nok, men ikke opp mot mitt beste. Neste gang jeg spiller mot henne skal jeg vinne!

Squash: Ålborg i Danmark

19-22 september 2001

Den neste turneringen jeg skal delta i er: "Himmerland Tuborg Open" i Farso. Jeg gleder meg til å spille. Resultatet kommer etter den 22 september.

Haukås skole: Studietur til Praha

6-10 september 2001

Torsdag 6.september reiser en del av personalet på Haukås skole på studietur til Praha. Der skal vi blant annet i operaen, ha omvisning på en tidligere konsentrasjonsleir og ellers se oss litt om i Praha. Det gleder vi oss til alle sammen.

Squash: Göteborg Squash Klubb

13 august 2001

I høst fikk jeg forespørsel om å spille for Göteborg Squash Klubb. Dette takket jeg ja til., og skal dermed spille for Göteborg i det svenske serie-spillet. Laget består av to dame- og tre herre spillere. Dette er en unik mulighet til å få spilt og trent mot gode damespillere. Jeg representerer selvfølgelig Bergen Squash Klubb i alle andre sammenhenger.

Squash og ferie: Sommertur til Spania

12 juni-12august 2001

Etter en lang og slitsom squash-sesong trengte jeg en sommer uten turneringsspill. Elve måneder med mye jobbing, trening, reising og store turneringer tærte på kreftene. Det var spesielt turene til USA (i vinter) som ble litt tøffe. To USA turer på en måned ble nok litt for slitsomt. Jeg fikk ikke restituert meg før neste lang-tur kom, og det ble et litt for hardt program for meg. I tillegg til all reising ble det også mye jobbing mellom turene. Det harde programmet gjorde også at jeg pådro meg en kraftig forkjølelse, som satt i veldig lenge. Derfor var det godt å få ta litt ferie, og reise til Sør-Spania sammen med Lasse.

I Spania fikk vi løpt, spilt squash, tennis, golf, trent styrke og svømt masse! Det var fantastisk! Litt varme og sol var balsam for sjelen. Jeg hadde jo ferie, så jeg fikk slappet av mellom treningsøktene.

Lasse og jeg fikk blant annet sett Sevillia, Granada, Marbella, Marokko, Gibraltar, Mijas, Ronda og La Manga. Turen startet med fire dager i Sevilla. Det skulle vise seg vanskelig å finne en squashbane å trene på. Etter en hel dag med leting fant vi endelig en bane ... trodde vi!!! For det første viste det seg at man måtte være medlem av klubben for å kunne spille. Etter lang megling fikk vi lov til å gå inn for å se på banen. Overraskelsen var stor da vi så at dette slettes ikke var en squashbane. Det var tydeligvis ikke så mange som visste hva squash var. Imidlertid møtte vi en som fortalte oss om Hotell Agora. Uten for store forhåpninger tok vi taxi ut. Endelig - etter mange timers leting - fant vi en squashbane vi kunne spille på.

Fra Sevilla gikk turen til Granada, og så videre til Marbella. Her bodde vi hos Katy. Her hadde vi trodd at det skulle bli enklere å finne en squashbane, enn det var i Sevilla. Men der tok vi skammelig feil. Vi traff mange som visste om treningssentre med opp til en og to squashbaner. De forklarte veien, tegnet kart og styrte på. Men skuffelsen ble like stor hver gang. Stedene vi kom til hadde slettes ikke squash. Som regel hadde de tennis eller paddeltennis. Etter en 10-12 bomturer ga vi nesten opp. Overraskelsen ble derimot stor da vi på vei hjem fra stranden, så at et av hotellene like ved der vi bodde hadde squash. Egentlig var det en privat klubb, men vi fikk tryglet oss til å spille. Her traff vi også to gode spillere som vi fikk brynt oss på. James Ockwell og Pascal.

Etter 14 dager i Marbella gikk turen til La Manga, der vi skulle feire Kari (mamma til Lasse) sin 50 års dag. Her kom også flere familie medlemmer og venner til etter hvert. Det ble en veldig koselig uke og en fin feiring.

Squash: British Open

3-10 juni 2001

Jeg måtte kvalifisere meg til hovedrunden for å få WISPA poeng. Det hadde vært fantastisk om jeg hadde kvalifisert meg! Da hadde jeg nok kommet under 30 tallet på rankingen. Det ble dessverre tap denne gangen. Jeg fikk det ikke til å stemme. Motstanderen min var Laura-Jane Lengthorn (England). Jeg burde nok ha vunnet. Det er lett å si i etterkant, men jeg kunne ha spilt så mye bedre. Det var utrolig frustrerende. Til tider hadde jeg taket på henne, men jeg klarte ikke å holde presset oppe. Jeg hadde trengt en støttespiller blant Laura sitt hjemmepublikum! En som hadde sparket meg i baken eller ropt ut; "Stå på Elin, dette klarer du!"

Squash: Las Vegas og San Francisco

2-12 mai l 2001

I begge turnerigenen kom jeg til hovedrunden. I Las Vegas tapte jeg mot Natalie Grindham fra Australia i 1.runde. Natalie er ranket som nummer 19 i verden. Jeg spilte veldig bra men det ble litt for tøft. Jeg tapte 3-0 med sifrene 9-2, 9-6, 9-5. Vi spilte i 55 minutter.

I San Francisco møtte jeg nummer 24 i verden, Senga Macfie, fra Skottland. Jeg spilte dårlig. Irriterende etter å ha ventet i 5 dager for å få spille en god kamp. Jeg spilte veldig godt mot natalie i Vegas, og hadde store forhåpninger. Men Senga er en gammel rev. Hun er en av de mest erfarne i WISPA, og slo meg litt for lett. Det ble 3-0, med sifrene 9-1,
9-2, 9-4.

Det var en fantastisk opplevelse. Klubbene - dvs. sentrene - var utrolig fine, med både svømmebasseng, boblebad, bar, massasje, manikyr, basketballbane, tennisbaner, vekttreningsrom, aerobicsaler og sikkert mye mer. I Las Vegas hadde de utendørs svømmebasseng og løpebane i tillegg. Det var nydelig vær og mellom treningsøktene fikk jeg solt meg litt.

Squash: Europamesterskap for lag 2001 - Nederland

24-28. April 2001

Årets Europamesterskap for lag ble spilt i Eindhoven. Norge stilte med både herrelag og damelag. Følgende ble tatt ut: Richard Larsson, Morten Mandt, Raymond Pettersen, Joakim Solem og Rune Rødsten, Elin Blikra, Kirsten Omdal Berntsen og Nina Martinsen.

Både herre og damelaget vant over Ungarn og fikk dermed nest siste plass i sine klasser. Danmark tok en sensasjonell andre plass i dameklassen.

Squash og Ferie: Påsketur til Budapest

8-15.April 2001

Så ble det påske i år også. Og påsketur. Sammen med Lasse dro jeg på storby tur til Budapest. En slags kombinert ferie og treningsleir. Det ble trening hver dag, men enten løping eller squash. Budapest var en opplevelse, og kan absolutt anbefales som reisemål. Vi drar nok tilbake en eller annen gang.

Squash: Norgesmester

6. Februar 2001

Så ble jeg norgesmester i år også. Jeg var litt nervør på forhånd, men det gikk jo bra. Nå er det bare å konstentrere seg og trene god til viktige turneringer til våren.

Squash: Nr. 30 i Verden

1. Januar 2001

Igjen min beste ranking. Det hadde vært gøy å vippe over til 20-tallet snart. Jeg får bare stå på.

Data: 1.8 i Systemadministrasjon

20. Januar 2001

Jo. Det gikk jo bra. Nå er det bare å se videre til nye eksamener til våren. Jeg planlegger 3 nye eksamener i fagene "Drift av lokalnettverk", "Databaser" og "Publisering på Internett". Så det er bare å begynne og lese.

Data: 2.2 i Grunnkurs EDB

14. Januar 2001

Før jul avla jeg eksamen i Grunnkurs EDB og Systemadministrasjon gjennom nettverksuniversitetet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Jeg er kjempe fornøyd med resultatet: 2.2. Nå venter jeg fremdeles spent på resultatet i Systemadministrasjon. Får jeg bedre enn 2.5 kommer resultatet på denne siden!

Squash: Nr. 31 i Verden

2. Januar 2001

Dette er min beste ranking noen sinne. Den nye rankingen er et resultat av flere gode turneringer i høst sesongen 2000. Blant annet gav 2.plassen i Malaysia Open i August, og hovedrundeplass i VM i Scottland, mange verdifulle poeng.


Siden er laget av: Lasse Jenssen