Torsdag 5. september 2002

Friluftsliv

Friluftsliv har alltid vært en del av mitt liv. Da vi var små fikk vi være med på mange turer ut i skog og mark. Alt fra kanoturer til fjellturer.

Sommerferien 1999 var Lasse og jeg på sykkeltur. Vi syklet fra Bergen - Åndalsnes - Dombås - Lillehammer til Oslo. Fra Oslo ble det tog tilbake til Bergen. Dette var en ny og fin måte å feriere på. Denne sommeren fikk vi også tid til en liten fjelltur i Verdalsfjellene. Vi var ute i 4 døgn. Hermanssnasa var blant annet et av målene for turen. Den siste dagen fikk vi føle litt av de voldsomme naturkreftene på kroppen, da vi måtte kryse Heståa - en elv - stor (Veldig stor) pga av regn og smeltevann.


Dykking

Jeg hadde alltid hatt lyst til å prøve å dykke. Ettersom min samboer er dykkerinstruktør, var det natulig for meg å bli med på et kurs. I 1998 tok jeg PADI OPEN WATER DIVER sertifikatet. Samme høst tok jeg også ADVANCED. Sommerferien 1999 dykket jeg på Phuket i Thailand. Det var fantastisk. Det var et rikt plante -og dyreliv, samt masser av koraller. Vi fikk også dykket med Leopard hai. Spennende! 

Lasse Jenssen, Dennis Ekpete og meg


Golf

I 1997 tok jeg grønt kort. Jeg er medlem ved Meland Golf Klubb. Desverre blir det ikke mye tid til golf. I år 2000 fikk jeg gått to runder på den nye banen. Så lenge jeg satser på squashen blir det nok på denne måten. Men det er det noen som er glad for. Golfkøllene mine blir flittig brukt av mamma - Anne Blikra. Hun tok grønt kort sommeren 2000. Gratulerer Mamma!!!!

Høydepunktet på min golfkarrierer hadde jeg på Hua Hin, Thailand sommeren 1999. Lasse og jeg gikk 18 hull i deilig sol, og vakre omgivelser. Det ble mange slag. Veldig mange. Caddiene måtte etter hvert trå til som personlige trenere. Ellers hadde vi nok ikke kommet oss rundt. Vi hadde det i alle fall morro!!!

Sommeren 2002 fikk jeg hvitt kort. Jeg har nå HC 34!


Data

En av de seneste hobbyene mine er data. Ettersom min samboer studerer og jobber med data, har jeg også kastet meg på IT-karrusellen. I 1999 tok jeg datakortet ved Friundervisningen i Bergen. Året etter begynte jeg på nettverkstudiet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Høsten 2000 tok jeg to fag: "Grunnkurs EDB" og "Systemadministrasjon". Våren 2001 tok jeg fagene "Publisering på Internett" og "Drift av lokalnettverk". Høsten 2001 tok jeg "Programmering i Visual Basic". Våren 2002 tok jeg "Databaser og systemering" og "Kontorautomasjon". I høst skal jeg ta to fag til: "Web design" og "Digital bildebehandling". Det var kjekt å ha noe å lese på da jeg var ute og reiste på mine squash turneringer. Nå blir det mindre reising, men p.g.a graviditeten får jeg mer tid til disposisjon.


Ski

Skikarrieren begynte på langrennski. Da jeg var 7 år fikk jeg mine første ski. Vi reiste ofte på Mjølfjell. Etterhver ble det også alpint. Jeg arvet mine første slalomski fra min søster da jeg var 11 år. Hun hadde arvet de samme skiene fra min bror noen år tidligere - Rossignol. Pappa hadde årskort på Voss, så det ble mange turer ditt en periode. Telemarksbølgen hoppet jeg på i 1995. Det ble mye knall og fall i begynnelsen, men etter hvert gikk det bedre!!!

Lasse:"Helt til hun fikk prøve snøbrett!!!. Etter en dag med leie av snøbrett, klarte hun faktisk å stå ned bakken med bare tre fall - barnebakken selvfølgelig!!!!" Men det ble mye morro.

Vinterferien 2000 var Lasse og jeg på Geilo. Vi bodde på Ustedalen Høyfjellshotell. Det var kjekt å få frisket opp gamle kunster på slalomskiene.


Siden er laget av: Lasse Jenssen